Thursday, 18 June 2015

SLATKO OD MALINA





Ovo je neka posebna vrsta malina, nastala ukrštanjem maline i kupine, ime joj je TAJBERI
Plod je čvrstiji od običnih malina pa se prilikom kuvanja ne raspadaju, ostaju celi plodovi.
Za pravljenje slatka potrebno je 200 grama šećera više od količine voća koje imate

800 grama malina
1 kg. šećera
1/2 kesice (5grama) limuntusa
1 kafena šoljica vode

Maline očistite od peteljki i u rešetkastoj posudi operite pod mlazom vode



u šoljici vode otopiti limuntus. dno šerpe prekriti šećerom, poredjati maline i preliti ih otopljenim limuntusom, odozgo prekriti ostatkom šećera


Najbolje je početi izjutra, ovako pripremljene maline prekriti salvetom i ostaviti na hladnom mestu do uveče.
Kada otpuste sok staviti ih na vatru i kuvati 15-20 minuta

Skidajte penu za vreme kuvanja
Probajte na tanjiriću da li je slatko kuvano. Kada se sa kašičice odvajaju kapi, sklonite šerpu sa vatre, prekrijte mokrom salvetom i ostavite da se ohladi. Sipajte u teglice i odložite na hladnom mestu do upotrebe



            













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...