Thursday 30 June 2016

Slane *pletene* korpice










  • 3 dl mleka
  • 1,5 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 20 g kvasca
  • 100 g margarina
  • 300 g sira
  • malo aleve paprike
  • 1/2 šoljice pečenog susama
  • 1 kašičica soli
  • oko 600 g brašna
  • U mlako mleko rastopiti kvasac, dodati 2 komada jaja i ulje pa zamesiti testo sa brašnom kome ste umešali so. Ostaviti petnaestak minuta da naraste, onda odvajati kuglice veličine manje jabuke. Svaku kuglicu oklagijom razviti u lepinjicu za 1cm širu od čaše ili modle kojom ćete vaditi dno korpice.
  • Obruč koji ste dobili polako rukama razvlačite kao gumicu za tegle, vodite računa da obruč ne pukne, preklopite ga na pola da dobijete dva obruča.
  • Sad ovaj dvostruki obruč polako razvlačite kako biste ponovo preklopili i dobili četvorostruki.
  • Razvucite ovaj četvorostruki obruč u veličini dna korpice koga ste prvo pripremili istovremeno rukama uvrtite trakice kako biste oblikovali stranice u vidu pletenica.
  • Dno korpice premažite vodom i polako postavite pripremljeni obruč. Gotove korpice redjajte u podmazan pleh. Premažite stranice umućenim žumancetom.

  • Tako pripremljene korpice punite filom od izdrobljenog sira kome dodate susam i alevu papriku. Preko svake pospite narendani margarin. Možete ostaviti i ispeći i prazne korpice i njih pospite margarinom.
  • Ja sam pravila pola-pola. Pečene sam naknadno filovala istim filom, možete filovati filom po vašem ukusu.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...