Friday, 27 January 2017

Kiseo kupus sa ovčijim pečenjem









Nije potrebno naglašavati da je kupus sa ovčetinom pravi specijalitet, za one koji vole ovčetinu.

Ovaj je još ukusniji jer je u njemu dodato pečenje ovčije.

Potrebno vam je
 1 srednja glavica kiselog kupusa
1 struk praziluka
1 glavica crnog luka
1 manja šargarepa
3 prepune kašike masti
1 kašika aleve paprike
nekoliko zrna bibera
1/4 glavice celera
2 lista lovora
300grama ovčijeg pečenja
2 kašike sušenog povrća
2dl vode

Na vatru stavite šerpu sa mašću i pustite da se otopi, onda dodajte narezan praziluk, crni luk, šargarepu na listiće i celer na štapiće isečen.  Pustite kratko vreme da se proprži  


Glavicu kupusa isecite na krupnije komade


Preko već uprženog luka, dodajte komade pečenja i alevu papriku, dobro promešajte



Na kraju dodajte kupus, sve lagano promešajte, nalijte vodom i dodajte list lovora i biber. Poklopite, i na tihoj vatri kuvajte kupus


Prijatno






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...