Tuesday 2 October 2018

Pasta napolitana








Za ovu ukusnu pastu koristila sam testeninu koju sam sama pripremila
Za ovu testeninu potrebno je


 200 grama pečenog ili kuvanog ljubičastog batat krompira
1 jaje
 na vrh noža soli
brašna po potrebi da se zamesi tvrdo testo
 Oljušten pečeni ili kuvani krompir prvo izgnječite viljuškom, zatim dodajte 1 jaje. Mutite mikserom da se lepo sjedini i da dobijete glatku masu


Dodajte brašno  kako biste zamesili malo tvrdje testo koje se neće lepiti za ruke i sto



Ovako dobijeno testo oklagijom  razvucite u što tanju koru. Dobro pobrašnite radnu površinu i testo.

Secite testeninu u oblicima po vašoj želji


Ovako dobijenu testeninu možete odmah kuvati i pripremati pastu. Deo testenine prosušite i ostavite za dalju upotrebu

Predjite na pripremu paste
Skuvajte 300 grama testenine koju ste pripremili na predhodni način
U posudi, -tiganju sipajte 1,5 dl  maslinovog ulja dodati 3 glavice na rebarca isečenog crnog luka. Prodinstati malo, onda dodati 3 narezana paradajza koje prethodno oljuštimo. Sve dinstamo da se uprži luk i paradajz, pri kraju prženja dodamo nekoliko celih čeri paradajza i 2 čena belog luka..


 Kuvanu testeninu ocedimo , sipamo u činiju za posluživanje. 



Preko nje prelijemo dobijeni sos. Narežemo nekoliko listića zelenog i ljubičastog bosiljka, dodamo soli po ukusu. sve lagano promešamo. Na kraju narendamo i parče kozijeg tvrdog sira. Poslužimo toplu pastu. Izgled, ukus i boje su fantastični


Možete napraviti i slatku varijantu, ako u  tople kuvane i ocedjene makarone dodate  komadić maslaca, smedjeg šećera  po ukusu i na kraju mlevene orahe.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...