Wednesday 29 March 2017

*Pohovani* krompiri iz rerne





Ovo je recept koji će vam uvek dobro doći. Ukusan krompir za dane posta, priprema se brzo i lako.

Potrebno je za 4 osobe

800 grama krompira belog srednje veličine
2 dl ulja
1 kašika ravna soli
1 koren šargarepe
1 koren celera
100 grama brašna
50 grama prezli
malo aleve paprike

Krompir oljuštite , operite, što se podrazumeva, stavite u posudu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da se kuva. Šargarepu i celer takodje oljuštite, operite, isecite na sitne komadiće i stavite uz krompir da se sve zajedno kuva. Dodajte so, kuvajte petnaestak minuta.


Rešetkastom kašikom izvadite krompir u posudu. Pripremite  mešavinu od brašna, prezli i aleve paprike. U drugu posudu sipajte ulje, podmažite djuveč ili tepsiju u kojoj će se krompir *pohovati*.
Svaki krompir prvo uvaljajte u pripremljenu poh masu, zatim u ulje i redjajte u tepsiju. Na kraju sipajte šoljicu vode i stavite u zagrejanu pećnicu da se peče na 220 stepeni desetak do 15 minuta


Pečene krompire pospite svežim vlašcem, peršunom ili bilo kojim začinom po vašoj želji




U vodi u kojoj se kuvao krompir sa šargarepom i celerom, dodajte testeninu po želji, malo ulja i peršuna i zakuvajte supu uz salatu po vašem ukusu imaćete kompletan posan ručak








Recept sam dobila od moje komšinice Danilke, ja sam ga malo izmenila, ali jelo nam se svima dopalo





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...