Tuesday 18 October 2016

PUDING OD PAŠKANATA, PEČENKE I SLATKOG KROMPIRA









Prvi put pravim paškanat u slatkoj varijanti, mislila sam, ako se nikome ne dopadne, poješću ga sama, po onoj narodnoj*Penil se, ne penil, pare se davale*.
Ispalo je odlično, ukus i miris prelepi, preporučujem ovu kombinaciju, probajte, možda se i vama dopadne

Potrebno je

300 grama bundeve pečenke
200 grama korena paškanata
200 grama, Batat narandžastog slatkog krompira
1dl vode
2 dl mleka
4 kašike šećera
za dekoraciju
pregršt suvih kajsija



Oljuštite povrće, isecite na manje komade, stavite u posudu u kojoj će se kuvati, nalijte vodu, posudu stavite na vatru, pustite da vri desetak minuta


Dodajte mleko, poklopite poklopcem i pustite da vri još  desetak minuta, za posnu verziju dodajte sojino mleko, umesto kravljeg




Probajte viljuškom, ako je potrebno kuvajte još malo, brzo se skuva, jer je povrće mekano. Dodajte šećer pa kuvajte još pet minuta.




Sklonite sa vatre i štapnim mikserom miksajte dok se ne pretvori u puding



                                            Sipajte u činijice ili čaše,po vašoj želji






                                         Dekorišite suvim kajsijama još dok je puding topao



Možete poslužiti ćim se malo prohladi, ako imate strpljenja, sačekajte da se ohladi. Dobre su obe varijante


Moja ćerka kaže da je podseća na kesten pire, a meni ima ukus pomorandže










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...