Thursday 14 May 2015

Zeleni namaz od špargli





Ovo je jako ukusan i pun vitamina namaz, pogodan za doručak ili večeru.
Posebno sam srećna što je povrće potrebno za ovaj namaz iz moje bašte, špargla, blitva, praziluk i peršun

POTREBNI SASTOJCI
 200 grama špargle
1 veća veza blitve
200 grama pečurke *bukovače*
100 grama semenki suncokreta
pola struka praziluka
3 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
1 kašičica senfa
soli po ukusu
grančica peršuna
šparglu ii blitvu oprati, staviti u sud u kome će se kuvati, naliti vodom i dodati malo soli i šećera. Kuvati 7-8 minuta, Pečurke i praziluk kuvati u poklopljenoj drugoj posudi,   najmanje pola sata.
Ocediti i prohladiti povrće.

 Dok se povrće hladi u blenderu samleti semenke suncokreta, zatim dodati povrće i njega sjediniti sa semenkama, dodati ulje, sok od limuna, senf i so po ukusu, sve sjediniti i servirati u činijice. Ko voli ljuto, može dodati malo čilija po svom ukusu




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...