Za ovaj ukusan pilav, potrebno vam je
1 vezica, mladog crnog luka
2 srednje šargarepe
1/4 glavice celera
200 grama svežih šampinjona
0,5 dl. ulja
3-4 srednjih krompira
cvetići luka *vlašac*
soli po ukusu
malo peršuna i bosiljka
100 grama pirinča
5 dl vode
Na zagrejanom ulju prvo propržiti naseckan crni luk, dodati tanko na tračice narezanu šargarepu i rendani celer, još malo prodinstati, zatim dodati na četvrtine narezan krompir i cele šeširiće šampinjona, nožice iseckati
dodati pirinač i so, zatim naliti vodom i pustiti na tihoj vatri da se kuva. Pri kraju kuvanja dodati nekoliko cvetića *vlašca*, malo svežeg ili osušenog bosiljka,
Još malo dokuvati i toplo poslužiti
Uz ovo jelo baš prija salata od rotkvica, krastavca i crnog luka sa pirinčanim sirćetom i maslinovim uljem
Prijatan ručak