Monday 11 April 2016

Pita sa povrćem





U dane posta *izmišljam* razne recepte, ova pita nam se baš dopala. Možda će i Vama ako rešite da je napravite

Potrebno vam je

1/2 kg kora za pitu
500 grama  svežeg kupusa
1koren šargarepe
1 manja tikvica
1 kašičica suvog začina
malo bibera
1 dl. ulja
1/2 kesice praška za pecivo

Narendajte kupus, tikvicu i šargarepu, dodajte začine, dobro promešajte, dodajte prašak za pecivo i na kraju ulje. Ponovo sve promešajte


Kore razdvojte, na koru stavite dve prepune kašike fila i rasporedite po celoj kori


Preklopite levu i desnu stranu kore do sredine, na mestu gde se spajaju strane rasporedite još jednu kašiku fila i polako oblikujte rolat od nafilovane kore. Ponavljajte dok se ne potroši fil. Redjajte u podmazan pleh

Ovako pripremljene kore premažite uljem  i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dvadesetak minuta, dok pita porumeni


Ako želite da pita bude hrskava, prekrijte je platnenom salvetom, sačekajte da se malo *odmori*. Ako želite mekanu pitu, preko salvete stavite foliju























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...