Monday, 17 December 2018

Posna suva paprika punjena semenkama







Ovaj recept objavila sam još davne 2013. godine u julu mesecu na stranici Gastronomija. 
Evo došao je red da bude objavljen i ovde na blogu.
Preporučujem jer je ovako pripremljena paprika, jako ukusna ali i prelepo  izgleda, posebno za posne krsne slave.


Sastojci:

500 grama crnog luka
200 grama šargarepe
2 srednja krompira
300 grama pirinča
100 grama suncokretovog semena
150 grama tikvenog semena
2 kašike susama
1/2 korena celera
2 kašike začina C
1 kašika soli
bibera po ukusu
2 dl. ulja

3o suvih srednjih paprika


Prvo očistiti paprike od semena, oprati ih i potopiti u hladnoj vodi.Dok pripremaš fil, povremeno promešaj paprike.
Crni luk i šargarepu očistiti i usitniti u čoperu ili ručno. Zagrejati ulje i dodati luk i šargarepu da se prže na tihoj vatri, dodati malo vode jednu malu kafenu šoljicu.Kad luk postane staklast, dodati usitnjene krompire i narendan celer. Mešati da se uprži i krompir, dodati pirinač i mešati još desetak minuta.
Semenke prepeći u tuganju i njih usitniti u čoperu.
Skloniti posudu sa vatre, odvojiti 1 kafenu šoljicu usitnjenih semenki za posipanje.Ostatak dodati u već pripremljen fil od luka, krompira i pirinča. Dodati začine.
Omekšale paprike lagano napuniti filom, ostaviti mesta da nabubri pirinač.
Paprike redjati u tepsiju. Naliti ih vodom da ogreznu. Prekriti listovima kupusa ili pek papirom i staviti u već zagrejanu rernu da se kuvaju.Kad sva voda uvri skloniti listove i ostavit da se malo zapeku.
U tiganju sipati 3-4 kašike ulja zagrejati i dodati malo aleve paprike i šoljicu usitnjenog semena. Preliti preko zapečenih paprika. 
Paprike se mogu služiti i hladne, Prijatno






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...