Saturday 25 April 2015

PITA SA BUNDEVOM I POMORANDŽOM

                                                       


                                                 






Malo neobična, ali jako ukusna pita. bundeva i pomorandža spojene, daju izvanredan ukus

  • 800 g bundeve *pečenke*
  • veća smrznuta pomorandža
  • 1, 5 dl ulja
  • 4 kašike prezli
  • 200 g šećera
  • 20 komada kora za pitu
  • Očistiti bundevu od kore i semena i narendati

  • Preko bundeve narendati jednu smrznutu pomorandžu, dodati šećer, masu dobro promešati i sjediniti sastojke







Kore podeliti na 4 dela po 5 kora. Uzeti prvi deo i slagati kore jednu na drugu, između premazati uljem. Poslednju petu koru takođe premazati uljem. Fil takođe podeliti na četiri dela. Polovinu fila staviti uz stranicu do ivice stola, a drugu polovinu rasporediti po celoj kori- kao na slici-preko fila posuti kašiku prezli.




Polako nafilovanu koru uviti u rolat, ovlaš. Tako uraditi i sa ostala tri rolata. Ređati u pleh. Premazati vodom i uljem. Staviti u toplu rernu na 220 C - petnaest do dvadeset minuta, dok rolati porumene. Pečene rolate prekriti platnenom salvetom i ostaviti da se prohlade. Posuti prah šećerom.


Seći na komade željene veličine i služiti







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...