Friday, 5 June 2015

POHOVANE TIKVICE







Tikvice volimo svi u kući u slanim i slatkim varijantama, u čorbicama, u djuveču, punjene, u satarašu, pohovane, kao musaku, ili u pitama i kolačima, kao slatko a pravila sam i džem od tikvica i kivija

za pripremu ovog jela, potrebno je

1 tikvica
100 grama raženog brašna
2 komada jaja
1 dl. ulja
150 grama kačkavalja
soli po ukusu

Tikvicu oljuštite, presecite je na pola po dužini i secite na tanke trake

Posolite i ostavite oko pola sata da omeknu i otpuste vodu, pripremite brašno

                            

Umutite jaja i dodajte vrlo malo soli

Ocedite vodu iz tikvica i svaki komad uvaljajte u brašno sa obe strane,

                                     

zatim u jaja i lagano spuštajte u vrelo ulje, viljuškom izbockati tikvice dok se prže sa jedne i druge strane
Pržene tikvice redjati na kuhinjski papir kako bi upio suvišnu masnoću. Pripremite kačkavalj i na svaki komad tikvice položite krišku kačkavalja, servirajte po želji i ukusu uz salatu koju volite

         

                                                                                  
                                       









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...