Tikvice volimo svi u kući u slanim i slatkim varijantama, u čorbicama, u djuveču, punjene, u satarašu, pohovane, kao musaku, ili u pitama i kolačima, kao slatko a pravila sam i džem od tikvica i kivija
1 tikvica
100 grama raženog brašna
2 komada jaja
1 dl. ulja
150 grama kačkavalja
soli po ukusu
Tikvicu oljuštite, presecite je na pola po dužini i secite na tanke trake
Posolite i ostavite oko pola sata da omeknu i otpuste vodu, pripremite brašno
Umutite jaja i dodajte vrlo malo soli
Ocedite vodu iz tikvica i svaki komad uvaljajte u brašno sa obe strane,
zatim u jaja i lagano spuštajte u vrelo ulje, viljuškom izbockati tikvice dok se prže sa jedne i druge strane
Pržene tikvice redjati na kuhinjski papir kako bi upio suvišnu masnoću. Pripremite kačkavalj i na svaki komad tikvice položite krišku kačkavalja, servirajte po želji i ukusu uz salatu koju volite
No comments:
Post a Comment