Malo neobična, ali jako ukusna pita. bundeva i pomorandža spojene, daju izvanredan ukus
- 800 g bundeve *pečenke*
- 1 veća smrznuta pomorandža
- 1, 5 dl ulja
- 4 kašike prezli
- 200 g šećera
- 20 komada kora za pitu
- Očistiti bundevu od kore i semena i narendati
Preko bundeve narendati jednu smrznutu pomorandžu, dodati šećer, masu dobro promešati i sjediniti sastojke
Kore podeliti na 4 dela po 5 kora. Uzeti prvi deo i slagati kore jednu na drugu, između premazati uljem. Poslednju petu koru takođe premazati uljem. Fil takođe podeliti na četiri dela. Polovinu fila staviti uz stranicu do ivice stola, a drugu polovinu rasporediti po celoj kori- kao na slici-preko fila posuti kašiku prezli.
Polako nafilovanu koru uviti u rolat, ovlaš. Tako uraditi i sa ostala tri rolata. Ređati u pleh. Premazati vodom i uljem. Staviti u toplu rernu na 220 C - petnaest do dvadeset minuta, dok rolati porumene. Pečene rolate prekriti platnenom salvetom i ostaviti da se prohlade. Posuti prah šećerom.
Seći na komade željene veličine i služiti
No comments:
Post a Comment