Saturday, 31 October 2015

Manastirska - kupus salata




Ovu salatu pravila sam po receptu Kristine Gašpar, devojke od koje sam *ukrala* puno novih
ideja i recepata. 
Ja sam malo izmenila recept, dodala sam Lisnati kelj, ili Livadski kupus, seme sam dobila od drage Dubravke Belogrlić, posejala u svojoj bašti i koristim ga maksimalno u raznim jelima i salatama, dodala sam i šećer jer volim slatko-kiseli ukus salate
Potrebno je 
1 kg kupusa
100 grama šargarepe
1 vezica lisnatog kelja-Livadskog kupusa
100 grama ulja
100 grama alkoholnog sirćeta
1 kašika soli
3 kašike šećera
1 kašika sitno rendanog rena

Kupus izrezati na krupnije komade kelj oprati, šargarepu i ren narendati


Sve sastojke sjediniti, u većoj tegli poredjati komade kupusa i listove kelja pa preliti pripremljenom mešavinom i tako naizmenično dok utrošite sav materijal


Odozgo staviti rešetku, prekriti teglu gazom i ostaviti tri do 4 dana da odstoji, posle tog vremena služiti salatu


                                                             


Ako volite možete posuti i alevu papriku preko salate, jako je ukusna i mirisna, meni se baš dopala



Možete napraviti i sa većom količinom, srazmerno količini kupusa, dodajte i začine










5 comments:

  1. Merhabalar, gerçekten çok süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
    Bende sizi beklerim. http://sefagen.blogspot.com.tr
    Saygılar.

    ReplyDelete
  2. E ovo ću Denka da spremim u tegle, za zimu, samo malo sitnije ;)

    ReplyDelete
  3. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim

    ReplyDelete
  4. Olja, draga moja, mnogo je dobra salata, seci kako tebi odgovara, začine po ukusu možeš staviti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...