Za ovo ukusno slatko, potrebno je
800 grama jagoda
200 grama Tajberi voća
1 kg šećera
2 dl. vode
malo limuntusa
Koristila sam svoje neprskano voće, operite ga pod mlazom vode, očistite od peteljki i stavite da se ocedi.
Za to vreme u šerpu od 6 litara, stavite šećer i vodu da se kuva, kako bi se šećer ušpinovao. Probajte kašikom da sipate sirup, kada se kapljice odvajaju,onda je sirup gotov, sipajte lagano prvo jagode, onda tajberi. Kuvajte na laganoj vatri, najbolje na *smederevcu*. povremeno protresite šerpu
Pri kraju kuvanja dodajte malo limuntusa rastvorenog u vodi, neka pusti još neki *ključ*
Sklonite šerpu i prekrijte je vlažnom krpom. Ohladjeno slatko sipajte u tegle
ovo je kao iz bajke .. prelepo sve - ne zna se koja je slika lepša ..
ReplyDeleteja bih molila samo na PP dodatna objašnjenja za ovaj pojam Tajberi voće - hvala
ReplyDeletePrvo, mnogo ti hvala, uživam da pravim, kuvam, ali i da slikam. Tajberi je voće nastalo ukrštanjem maline i kupine, mnogo je krupnije od malina, čvrstije je, ali nema tako intenzivan miris kao malina
ReplyDelete