Saturday, 29 October 2016

Burek sa spanaćem i sirom







Odavno nisam pripremala spanać, nije ga ni bilokod nas na pijaci. u četvrtak vidim, ima spanaća i odmah mi padne na um B U R E K

Potrebno vam je
1/2 kg kora za pitu
300 grama,  tvrdog sira
 200 grama očišćenog spanaća
 1 dl kisele vode
0,5 dl ulja

Podmažite okrugao pleh, uljem. Postavite dve kore za pitu, tako da prekriju spoljne strane kalupa, premažite kore uljem 


zgužvajte jednu koru po celom dnu pleha


Preko kore poredjajte listove spanaća koje ste prethodno očistili i oprali


Izmrvite sir viljuškom, dodajte kiselu vodu i sve sjedinite. Preko spanaća dodajte dve do 3 kašike fila od sira, prelijte kašikom ulja. Preko fila ide kora prelivena kašikom ulja, ponovo kora, a onda ponavljate postupak, spanać, fil od sira i tako dok utrošite materijal.


Kada vam ostane za dve kašike fila, krajeve koji su prekrivali stranice pleha preklopite preko fila, premažite preostalim filom, odozgo stavite jednu koru, njene krajeve polako uvucite ispod filovanih kora, premažite uljem i stavite da se peče.
Pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni.
Kada burek porumeni isključite rernu izvadite pleh iz rerne i ostavite da se malo prohladi.




 Nemojte prekrivati da bi ostao hrskav


   

Vruć burek secite i služite sa jogurtom,kiselim mlekom,pavlakom,po vašoj želji













No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...