Odavno nisam pripremala spanać, nije ga ni bilokod nas na pijaci. u četvrtak vidim, ima spanaća i odmah mi padne na um B U R E K
Potrebno vam je
1/2 kg kora za pitu
300 grama, tvrdog sira
200 grama očišćenog spanaća
1 dl kisele vode
0,5 dl ulja
Podmažite okrugao pleh, uljem. Postavite dve kore za pitu, tako da prekriju spoljne strane kalupa, premažite kore uljem
zgužvajte jednu koru po celom dnu pleha
Preko kore poredjajte listove spanaća koje ste prethodno očistili i oprali
Izmrvite sir viljuškom, dodajte kiselu vodu i sve sjedinite. Preko spanaća dodajte dve do 3 kašike fila od sira, prelijte kašikom ulja. Preko fila ide kora prelivena kašikom ulja, ponovo kora, a onda ponavljate postupak, spanać, fil od sira i tako dok utrošite materijal.
Kada vam ostane za dve kašike fila, krajeve koji su prekrivali stranice pleha preklopite preko fila, premažite preostalim filom, odozgo stavite jednu koru, njene krajeve polako uvucite ispod filovanih kora, premažite uljem i stavite da se peče.
Pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni.
Kada burek porumeni isključite rernu izvadite pleh iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Nemojte prekrivati da bi ostao hrskav
Vruć burek secite i služite sa jogurtom,kiselim mlekom,pavlakom,po vašoj želji
No comments:
Post a Comment