Thursday, 15 December 2016

Dagnje u kiselom kupusu







Svi u kući volimo kupus, kiseo pogotovu. Nije važno u kom je obliku pripremljen. Kao podvarak, kuvan, sarma ili salata. Mnogo je lakše pripremiti ga sa mesom, sada u dane posta, treba se snaći i probati i nove kombinacije
Tako je i nastalo ovo moje, jako ukusno, mirisno i hranljivo jelo

 Potrebno vam je

1,5 kg kiselog kupusa
2 glavice crnog luka
1 struk praziluka
300 grama Dagnji
2,5 dl. ulja
 2 lista lovora
3 grančice majčine dušice
1 kašika sušenog povrća
1 kašika aleve paprike
nekoliko zrna bibera

U šerpi u kojoj ćete kuvati kupus, sipajte ulje, zagrejte na vatri i dodajte na rebarca isečen crni luk i na kružiće praziluk. Pržite dok jedan i drugi porumene.


Dagnje ocedite od viška vode, ako koristite zamrznute. Ocedjene stavite ih preko uprženog luka i dinstajte desetak minuta, zatim dodajte kupus. Sve lagano promešajte




Dodajte zatim sušeno povrće, lovorov list, biber i alevu papriku. Sve dobro promešajte. Nalijte sa 3dl vode. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri bar sat vremena. Pri kraju kuvanja, dodajte majčinu dušicu.
Poslužite topao kupus sa  projom, onom domaćom, običnom bez ikakvih dodataka






PRIJATNO





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...