Slasna pita za dane posta, napravljena za tili čas,dok postavite sto,pita je gotova
Portrebno je
1 blok lisnatog testa od 300 grama
200 grama šampinjona
200 grama posnog kačkavalja
200 grama dagnji
2 kašike kuvanog paradajza
3 kašike ulja
1 šoljica zelenih maslinki bez koštica
soli po ukusu
prstohvat ruzmarina
Pospite brašno na radnoj površini i oklagijom razvijte testo u obliku kalupa u kome ćete peći pitu.
Razvijeno testo položite u podmazanu posudu i izbockajte viljuškom
Sitno isecite šampinjone, malo ih posolite i dobro promešajte, dodajte i kašiku ulja
Dagnje operite i rukama iscedite višak vode
Preko testa rasporedite narezane šampinjone, odozgo naspite na kockice isečen kačkavalj i na kružiće isečene maslinke
Zatim ravnomerno rasporedite dagnje i prelijte uljem i kuvanim paradajzom. Stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni, dvadesetak minuta da se zapeče
Poslužite toplu pitu, lepo se slaže sa turšijom ikiselim krastavčićima
Prijatno!
Fantasticno !
ReplyDeletePuno hvala, draga Nataša, znači mi tvoja pohvala mnogo
ReplyDelete