Prvi put pravim paškanat u slatkoj varijanti, mislila sam, ako se nikome ne dopadne, poješću ga sama, po onoj narodnoj*Penil se, ne penil, pare se davale*.
Ispalo je odlično, ukus i miris prelepi, preporučujem ovu kombinaciju, probajte, možda se i vama dopadne
Potrebno je
300 grama bundeve pečenke
200 grama korena paškanata
200 grama, Batat narandžastog slatkog krompira
1dl vode
2 dl mleka
4 kašike šećera
za dekoraciju
pregršt suvih kajsija
Oljuštite povrće, isecite na manje komade, stavite u posudu u kojoj će se kuvati, nalijte vodu, posudu stavite na vatru, pustite da vri desetak minuta
Dodajte mleko, poklopite poklopcem i pustite da vri još desetak minuta, za posnu verziju dodajte sojino mleko, umesto kravljeg
Probajte viljuškom, ako je potrebno kuvajte još malo, brzo se skuva, jer je povrće mekano. Dodajte šećer pa kuvajte još pet minuta.
Sklonite sa vatre i štapnim mikserom miksajte dok se ne pretvori u puding
Sipajte u činijice ili čaše,po vašoj želji
Dekorišite suvim kajsijama još dok je puding topao
Možete poslužiti ćim se malo prohladi, ako imate strpljenja, sačekajte da se ohladi. Dobre su obe varijante
Moja ćerka kaže da je podseća na kesten pire, a meni ima ukus pomorandže
Meni se ova tvoja poslastica jako sviđa i prvom prilikom će biti isprobana.
ReplyDeleteHvala Zoko, veruj mi da smo je u slast pojeli
ReplyDeleteKad i kamo se dodaje mlijeko?
ReplyDelete