Mnogo mi se dopada ukus japanske kaki jabuke, htela sam da probam kako će izgledati i kakvog će ukusa biti pita sa ovom jabukom.
Ja sam jako zadovoljna, dopada mi se, vi možete probati.
Evo tecepta
15 komada kora za pitu
2 do 3 jabuke, zavisi od veličine
100 grama šećera
1/2 kesice pudinga od vanile
1 dl. ulja
1 šoljica vode
1/2 praška za pecivo
150 grama mlevenih oraha
Za preliv
200 grama šećera
2 dl. vode
2 vanilin šećera
Japanske jabuke oljuštiti i iseći na komadiće
Pravite prvi rolat od kora i fila na ovaj način. Položite prvu koru na radni sto pospite preko nje kašičicu vode u kojoj je prašak za pecivo, zatim prelijte kašičicom ulja i kašikom oraha. Idite tim redom preko svih pet kora.
Redjajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta
No comments:
Post a Comment