Za ovo posno vrlo ukusno jelo potrebno vam je
Oko 500 grama mladih kopriva
1 struk praziluka
2 veće glavice crnog luka
1, 5 dl ulja
1 šargarepa
1/2 korena celera
2 šoljice pirinča
soli po ukusu
malo šafrana
200 grama posnog kačkavalja
Ja sam koristila samo vrhove kopriva, operite ih u rešetkastoj posudi pod mlazom vode i ostavite da se ocede. Praziluk oprati, crni luk oljuštiti i oprati. Oba luka iseći sitno. Ugrejati ulje na vatri, sipati oba luka, malo prodinstati pa dodati narendanu šargarepu i celer, zatim dodati koprive sve dinstati bar još desetak minuta
kada se sve uprži dodati opran pirinač
Dodati kašičicu soli, kašičicu aleve paprike i šafran, sve promešati, probati ukus, ako je potrebno dosoliti. Naliti vodom da ogrezne i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.
Kada voda uvri, probajte da li je kuvan pirinač, ako jeste, izvucite posudu i pospite rendanim posnim kačkavaljem. Vratite na 5 minuta u rernu da se zapeče
Poslužite toplo, isecite na parčiće po vašoj želji
Zavidim na koprivima, ja ću se naćekati do sledećih ,a najviše volim čorbicu od njih. Dopada mi se veoma i ovaj tvoj recept!
ReplyDeleteDraga moja, tako sam srećna što si pronašla vreme da posetiš moj blog i ostaviš komentar. Hvala od srca ljubim te. Da ih osušim i pošaljem na Novi Zeland!
ReplyDelete