Potreban materijal
3 tikvice, srednje veličine
2 glavice crnog luka
2 sveža paradajza
300 grama morskih plodova
200 grama kvalitetnog pirinča
2 dl maslinovog ulja
začine, mleveni biber, origano i bosiljak
1,5 dl belog vina
soli po ukusu
Na maslinovom ulju upržite na kockice narezan crni luk i paradajz, dodajte mešavinu morskih plodova i prodinstajte desetak minuta.
U drugoj posudi sipajte 2 kašike maslinovog ulja, propržite kratko pirinač, dodajte 1,5 dl belog vina, kuvajte dok pirinač upije tečnost.
Pomešajte upržene morske plodove sa pripremljenim pirinčem, dodajte so i začine.
Tikvice operite, presecite ih po širini ili po dužini, po želji.
Očistite ih od semena. Podmažite vatrostalnu posudu, poredjajte tikvice i napunite ih pripremljenim filom. Nalijte sa 2 šoljice vode, prekrijte folijom i pecite u rerni dvadesetak minuta
. Pri kraju pečenja na 5 minuta sklonite foliju da se tikvice zapeku.
Vino odaberite sami
Prijatno
No comments:
Post a Comment