Plavi patlidžan volimo svi u kući, juče sam na profilu prijateljice Ane pogledala fotografiju ovog jela.
Tu nije ni potreban recept, priprema je jednostavna, lako se priprema a jako lepo izgleda.
Za ovo jelo za 4 osobe potrebno vam je
3-4 plava patlidžana -zavisi od veličine-
4 komada jaja
100 grama prezli
100 grama integralnog brašna
150 grama brašna običnog
soli po ukusu
ulje za prženje
Oljuštite patlidžan, isecite ga na šnite debljine 1/2 cm. Svaku šnitu isecite na trakice do polovine šnite u obliku lepeze. Posolite i ostavite neko vreme da otpusti vodu i omekša. Ovlaš ga ocedite.
Za to vreme umutite jaja, dodajte malo soli. Svaku šnitu prvo uvaljajte u brašno
Onda u umućena jaja
Zatim u mešavinu integralnog brašna i prezli
Najbolje je pržiti ih u fritezi
Pržene složiti na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću
Poslužite ih uz dodatak i salatu
No comments:
Post a Comment