Thursday 9 December 2021

Lepinje sa mlevenim lanom

 







za ove ukusne lepinje potrebno je
500 grama brašna tip 500
  30 grama mlevenog lana
    2 kašike ulja
    1 kašičica šećera
     soli po ukusu
    1/2 kesice suvog kvasca
    2,5 dl mlake vode



U vanglici prosejte brašno, dodajte lan, suvi kvasac,  šećer i so, sve rukom dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
 U mlakoj vodi dodajte ulje  i zamesite testo.
 Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se masa udvostruči. Ponovo premesite, otkidajte jufkice, premesite ih i oblikujte lepinje.
Ređajte ih u podmazan pleh, izbockajte ih viljuškom, prekrijte platnenom salvetom i ostavite da narastu..



Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite ih dvadesetak minuta dok porumene
Tople lepinjice uvijte u platnenu salvetu i ostavite ih malo da *predahnu*






Ove lepinje mogu poslužiti za sendviče ili ih možete poslužiti uz bilo koje glavno jelo.
Pogodne su za doručak, ručak i večeru








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...