Friday, 20 March 2015

MUSAKA OD ZELJA



MUSAKA OD ZELJA  









  • 1/2 kg mladog zelja
  • 1 dl ulja
  • 2 struka praziluka
  • 2 šoljice ovsenih pahuljica
  • 300 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 kašika sušenog povrća
  • jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 kašičica suvih začina
  • po potrebi soli




Dobro oprati zelje i iseći ga na trakice.


U dubljI tiganj sipati ulje, iseći praziluk i staviti da se prži, kad postane staklast dodati isečeno zelje i kašiku sušenog povrća, sve lepo upržiti, pa dodati ovsene pahuljice. Propržiti sve zajedno.



Dodati mleveno meso, so i začine. Upržiti sve zajedno. Pripremiti vatrostalnu posudu, podmazati je i sipati uprženu masu. Rasporediti je ravnomerno u posudi.




Umutiti jaja, dodati kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti, posoliti po ukusu pa preliti preko raspoređene mase.




Staviti u zagrejanu rernu na 250 C, posle pet minuta smanjiti temperaturu na 220 i peći dok se musaka zapeče i dobije lepu boju.








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...