MUSAKA OD ZELJA
- 1/2 kg mladog zelja
- 1 dl ulja
- 2 struka praziluka
- 2 šoljice ovsenih pahuljica
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- 1 kašika sušenog povrća
- 4 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašičica suvih začina
- po potrebi soli
Dobro oprati zelje i iseći ga na trakice.
U dubljI tiganj sipati ulje, iseći praziluk i staviti da se prži, kad postane staklast dodati isečeno zelje i kašiku sušenog povrća, sve lepo upržiti, pa dodati ovsene pahuljice. Propržiti sve zajedno.
Dodati mleveno meso, so i začine. Upržiti sve zajedno. Pripremiti vatrostalnu posudu, podmazati je i sipati uprženu masu. Rasporediti je ravnomerno u posudi.
Umutiti jaja, dodati kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti, posoliti po ukusu pa preliti preko raspoređene mase.
Staviti u zagrejanu rernu na 250 C, posle pet minuta smanjiti temperaturu na 220 i peći dok se musaka zapeče i dobije lepu boju.
No comments:
Post a Comment