Sunday, 22 March 2015

M L A D E N Č I Ć I





M L A D E N Č I Ć I





Za pripremu mladenčića, potrebno je

4 dl vode
0, 5 dl maslinovog ulja
1 kašika soka od limuna
2 kesice vanilin šećera
1 ravna kašičica soli
100 grama šećera
1 kesica suvog kvasca
oko 1 kg brašna


U mlakoj vodi otopiti šećer i vanilin šećer, dodati ulje i promešati
Brašno prosejati i dodati suvi kvasac i so, sve rukom promešati
Zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste bar sat vremena prekriveno folijom, na toplom
 Kada testo udvostruči masu premesiti na radnoj površini i razviti oklagijom koru debljine 
1 do 1,5 cm po vašoj želji. Vaditi čašom mladenčiće. Veličina takodje po vašoj želji
Redjati u podmazan pleh svaki premazati sa malo maslinovog ulja i posuti odozgo žutim šećerom
Ostaviti da nadodju još 15-20 minuta
Peći na 200 stepeni dok porumene







Mekani, mirisni i ukusni

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...