Ukusno i lako jelo, nije ni skupo a priprema se relativno brzo
Za pripremu ovog jela potrebno vam je
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 koren šargarepe
- 3 korena čičoke
- 1 srednja tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 zelena paprika
- 1 paradajz
- 1/2 glavice celera
- 200 g šampinjona
- 1 kašika začina sa ukusom piletine
- 1 šoljica pirinča
- po ukusu soli
U tiganj sipati ulje, staviti na vatru da se zagreje. U zagrejano ulje dodati na rebarca isečen crni luk, na kockice isečenu šargarepu, narendan celer i na ploške isečenu čičoku. Poklopiti i povremeno promešati.
Dok se povrće dinsta iseći šampinjone na listiće, tikvicu na kockice, papriku na rezance. Posle desetak minuta dinstanja dodati šampinjone, tikvicu i papriku, sve sjediniti, poklopiti pa prodinstati zajedno još 10 minuta. Na kraju dodati na kriške isečen paradajz i šoljicu opranog C pirinča, dodati začin C sa ukusom piletine i kašičicu crvene paprike.
Sve promešati, probati i ako je potrebno dodati malo soli i malo bibera. Sve preručiti u vatrostalnu posudu ili đuveč, naliti vodom da ogrezne i staviti u rernu da se zapeče. Proveriti da li je pirinač kuvan, ako je potrebno dodati još malo vode i vratiti u rernu
Servirarti toplo uz salatu po vašoj želji
Dobro bi *legla* jedna topla pogača
Odličan recept za dne bezmesa!
ReplyDelete