Friday, 24 April 2015

DJUVEČ BEZ MESA









                                 
                                      Ukusno i lako jelo, nije ni skupo a priprema se relativno brzo

Za pripremu ovog jela potrebno vam je

  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 koren šargarepe
  • 3 korena čičoke
  • 1 srednja tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 zelena paprika
  • paradajz
  • 1/2 glavice celera
  • 200 g šampinjona
  • 1 kašika začina sa ukusom piletine
  • 1 šoljica pirinča
  • po ukusu soli
U tiganj sipati ulje, staviti na vatru da se zagreje. U zagrejano ulje dodati na rebarca isečen crni luk, na kockice isečenu šargarepu, narendan celer i na ploške isečenu čičoku. Poklopiti i povremeno promešati.


Dok se povrće dinsta iseći šampinjone na listiće, tikvicu na kockice, papriku na rezance. Posle desetak minuta dinstanja dodati šampinjone, tikvicu i papriku, sve sjediniti, poklopiti pa prodinstati zajedno još 10 minuta. Na kraju dodati na kriške isečen paradajz i šoljicu opranog C pirinča, dodati začin C sa ukusom piletine i kašičicu crvene paprike.


Sve promešati, probati i ako je potrebno dodati malo soli i malo bibera. Sve preručiti u vatrostalnu posudu ili đuveč, naliti vodom da ogrezne i staviti u rernu da se zapeče. Proveriti da li je pirinač kuvan, ako je potrebno dodati još malo vode i vratiti u rernu


                                                 Servirarti toplo uz salatu po vašoj želji

                                                                              

Dobro bi *legla* jedna topla pogača












1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...