Za pripremu je potrebno
200 grama suvih leblebija
soli po ukusu
50 grama susamove paste
3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 kašika limunovog soka
jedna manja vezica peršunovog lista
desetak listića rukole
Leblebije naliti mlakom vodom uveče i ostaviti preko noći da se natapaju.
Sutradan stavite sud sa leblebijama na vatru da se kuvaju. Ako želite da se
brže skuvaju dodajte malo bikarbone.
Ja ih kuvam oko sat vremena, kada voda u kojoj se kuvaju pobeli, dodajte
naseckan beli luk i malo soli i 1 kašiku maslinovog ulja. Kuvajte još desetak
minuta.
Sklonite sa vatre i sačekajte da se malo prohlade ocedjene od vode u kojoj su
se kuvale.
Operite i sitno rukom iskidajte peršunov list i rukolu
U blender dodajte kuvana zrna leblebije i šolju vode u kojoj se kuvala i blendirajte
Zatim dodajte lišće peršuna i rukole pa zajedno ponovo blendirajte
Pasta dobije lepu zelenu boju.
Na kraju dodajte susamovu pastu, ja dodajem i mleveni beli biber i sok od limuna.
Sve sjedinite, sipajte u manje činijice, prelijte maslinovim uljem, pospite peršunom i alevom paprikom.
Veoma je ukusna, ima malo ljutine koju roj daje rukola i prelepi miris peršuna
Najlepša je uz prepečen integralni hleb ili uz integralne štapiće.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment