Za ovu ukusnu, zdravu, dekorativnu salatu potrebno vam je
1 glavica kiselog kupusa
1 glavica belog luka
1 manja veza lišća peršuna
1 kašičica začina C
1, 5 dl ulja
1 kašičica domaće aleve paprike
Od glavice kupusa odvojiti listove, od svakog lista odseći korenasti deo kao za sarmu.
Ugrejati ulje pa propržiti iseckan beli luk, dodati začin C i alevu papriku.
U širu plitku posudu položiti jedan list kupusa. preko rasporediti kašiku pripremljenog preliva, posuti peršunom, redjati tako dok utrošite materijal. Preko preliva na zadnjem listu posuti još malo aleve paprike. Ostaviti na hladnom neko vreme da kupus upije preliv.
Pažljivo iseći kocke željene veličine i servirati
Beli luk i začini daju ovoj salati prelep ukus
Hvala na receptu ovo se mora probati.
ReplyDeleteHvala na receptu ovo se mora probati.
ReplyDeleteHvala puno na komentaru, probajte, meni su se baš dopale
ReplyDelete