Thursday, 3 December 2015

Posna čorbica sa kiselim kornišonima





Ideju za ovu čorbicu dobila sam dok sam gledala kanal 24Kitchen, neko od kuvara koji je kuvao sa decom, pravio je sličnu čorbicu. Jedan od sastojaka bili  su  kiseli kornišoni, htela sam da probam i verujte mi da sam prezadovoljna ukusom
Za pripremu je potrebno

1 glavica crnog luka
1 manji struk praziluka
1 komad celera
200 grama šampinjona
6 srednjih kiselih kornišona
0, 5 dl ulja
 1 kašika sušenog povrća
1/2 kašičice kurkume
malo bibera
so po ukusu
2-3 krompira
1 paradajz i nekoliko čena belog luka


                              
                                        Prvo na ulju propržite luk da dobije staklasti izgled, zatim dodajte paradajz, krompir i šampinjone, propržite malo, dodajte kornišone i celer. Secite po vašem ukusu, na ploškice ili koskice
dodajte kašiku sušenog povrća i dve kašike brašna, propržite još malo pa nalijte sa  8 dl hladne vode
Pri kraju kuvanja dodajte isečen beli luk, so,  biber i kurkumu
                                      

Poslužite toplu čorbu, uz salatu po vašoj želji, u dane posta može vam zameniti glavno jelo


Ako ne postite možete  joj dodati kiselu pavlaku, meni se ukus jako dopada, probajte










No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...