Ideju za ovu čorbicu dobila sam dok sam gledala kanal 24Kitchen, neko od kuvara koji je kuvao sa decom, pravio je sličnu čorbicu. Jedan od sastojaka bili su kiseli kornišoni, htela sam da probam i verujte mi da sam prezadovoljna ukusom
Za pripremu je potrebno
1 glavica crnog luka
1 manji struk praziluka
1 komad celera
200 grama šampinjona
6 srednjih kiselih kornišona
0, 5 dl ulja
1/2 kašičice kurkume
malo bibera
so po ukusu
2-3 krompira
1 paradajz i nekoliko čena belog luka
Prvo na ulju propržite luk da dobije staklasti izgled, zatim dodajte paradajz, krompir i šampinjone, propržite malo, dodajte kornišone i celer. Secite po vašem ukusu, na ploškice ili koskice
dodajte kašiku sušenog povrća i dve kašike brašna, propržite još malo pa nalijte sa 8 dl hladne vode
Pri kraju kuvanja dodajte isečen beli luk, so, biber i kurkumu
Poslužite toplu čorbu, uz salatu po vašoj želji, u dane posta može vam zameniti glavno jelo
Ako ne postite možete joj dodati kiselu pavlaku, meni se ukus jako dopada, probajte
No comments:
Post a Comment