Slani-fini mafini
Za ove ukusne slane mafine potreban vam je sledeći materijal
Za testo
2 dl. mleka
1 dl vode
0, 5 dl ulja
100 grama omekšalog margarina
1 kašika šećera
1 ravna kašika soli
1/2 parčeta kvasca
600 grama brašna
za fil
2 belanca
200 grama sira
50 grama kulena
2 kašike pečenog susama
za premazivanje
2 žumanca
za posipanje
2 kašike pečenog susama
Prosejati brašno, dodati so i promešati. U mleko dodati vodu i šećer malo zagrejati da bude mlako pa otopiti kvasac. Umutiti ulje, margarin i jaja. U brašno prvo sipati masu sa uljem, zatim zamesiti mlekom. Ako je potrebno dodajte brašno da se testo ne lepi za prste. Ostavite testo da nadodje.
Premesite testo i razvijte koru 1 cm debljine. većom čašom ili modlom za krofne vadite krugove
Umutiti belanca, dodati izmrvljeni sir, seckani kulen i susam, stavljati po kašičicu fila, zatvoriti lopticu i stavitije u podmazan pleh za mafine
Premazati umućenim žumancima i posuti pečenim susamom. Ostaviti petnaestak minuta na toplom da narastu, za to vreme ugrejati rernu na 200 stepeni i peći dvadesetak minuta dok porume
Ukusni, mekani, odlični za doručak, večeru ili za bilo koje vreme, možete ih jesti gladni a i kada ste siti
prelepo ... al bez cveća NIŠTA !!!
ReplyDeleteNišta draga moja, obožavam biljke i kuhinju, hvala ti puno
DeletePrelepo ovo moram da probam
ReplyDeleteDraga Biljana, mekani su i sutradan, ukusni, fini, nisam napisala da sam koristila margarin *dobro jutro* za mazanje, on je mekan i odličan. Često ga koristim za peciva.
DeleteHvala puno na komentaru