Monday, 8 February 2016

Slani-fini mafini

                                                                           

Slani-fini mafini



                                  Za ove ukusne slane mafine potreban vam je sledeći materijal
Za testo

2 dl. mleka
1 dl vode
0, 5 dl ulja
100 grama omekšalog margarina
1 kašika šećera
1 ravna kašika soli
1/2 parčeta kvasca
600 grama brašna

za fil
 2 belanca
200 grama sira
50 grama kulena
2 kašike pečenog susama

za premazivanje
2 žumanca
za posipanje 
2 kašike pečenog susama

Prosejati brašno, dodati so i promešati. U mleko dodati vodu i šećer  malo zagrejati da bude mlako pa otopiti kvasac. Umutiti ulje, margarin i jaja. U brašno prvo sipati masu sa uljem, zatim zamesiti mlekom. Ako je potrebno dodajte brašno da se testo ne lepi za prste. Ostavite testo da nadodje.
Premesite testo i razvijte koru 1 cm debljine. većom čašom ili modlom za krofne vadite krugove

Umutiti belanca, dodati izmrvljeni sir, seckani  kulen i susam, stavljati po kašičicu fila, zatvoriti lopticu i stavitije u podmazan pleh za mafine
Premazati umućenim žumancima i posuti pečenim susamom. Ostaviti petnaestak minuta na toplom da narastu, za to vreme ugrejati rernu na 200 stepeni i peći dvadesetak minuta dok porume







Ukusni, mekani, odlični za doručak, večeru ili za bilo koje vreme, možete ih jesti gladni a i kada ste siti
                           





                                             











4 comments:

  1. prelepo ... al bez cveća NIŠTA !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ništa draga moja, obožavam biljke i kuhinju, hvala ti puno

      Delete
  2. Replies
    1. Draga Biljana, mekani su i sutradan, ukusni, fini, nisam napisala da sam koristila margarin *dobro jutro* za mazanje, on je mekan i odličan. Često ga koristim za peciva.
      Hvala puno na komentaru

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...