Sastojci:
3 dl. mlake vode
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
1 kesica kajsija prehrambene boje
1 kesica zelene prehrambene boje
U brašno umešati so i prašak za pecivo i kesicu kajsija boje. Mlakom vodom zamesiti testo da se ne lepi za prste. Ako je potrebno dodajte još brašna.
Podelite testo na dva dela. U drugi deo dodajte zelenu boju, izmesite testo sa bojom da dobijete lepo zeleno testo. Od testa kajsija boje napraviti 9 jufkica, tako uraditi i sa testom zelene boje.
Od svake jufkice napraviti valjčiće, dužinu morate odrediti prema veličini posude -činije koja će vam služiti kao kalup za korpu.
Činija mora da bude od materijala koji se ne topi da bi ste korpu mogli da ispečete u rerni.
Podelite testo na dva dela. U drugi deo dodajte zelenu boju, izmesite testo sa bojom da dobijete lepo zeleno testo. Od testa kajsija boje napraviti 9 jufkica, tako uraditi i sa testom zelene boje.
Od svake jufkice napraviti valjčiće, dužinu morate odrediti prema veličini posude -činije koja će vam služiti kao kalup za korpu.
Činija mora da bude od materijala koji se ne topi da bi ste korpu mogli da ispečete u rerni.
Činiju staviti u veći pleh i okrenuti naopako, premazati je uljem pa kao na slici preko činije poredjati osam valjčića, naizmenično. Od preostalih valjčića plesti polako, pažljivo korpu. Isplesti i dršku korpe od preostala dva valjčića. Staviti u zagrejanu rernu na 250 stepeni, smanjiti temperaturu posle 10 minuta na 220 stepeni i peći još petnaestak minuta.
Korpu ostaviti da se prohladi sa činijom, onda je lagano odvojiti od činije
Korpu ostaviti da se prohladi sa činijom, onda je lagano odvojiti od činije
Ovu korpu pravila sam za Uskrs 2014 godine, recept postavljam sada, aktuelna je i danas
DOBRA IDEJA
ReplyDelete