Tuesday, 3 May 2016

Praznična ruska salata






Poznato je da se skoro za svaki praznik priprema Ruska salata, pogotovu kada je hladnije vreme

Za ovu salatu potrebno je
1/2 kg mešavine povrća za rusku salatu
200 grama kukuruza šećerca
2 dl. kisele pavlake
200 grama majoneza
300 grama pilećeg mesa - belog
100 grama pečenice
 2 paprike iz turšije, crvena i bela
malo soli
1 kuvano jaje


Povrće i kukuruz šećerac stavite da se kuva sa malo soli.
Skuvano povrće stavite u cediljku da se ohladi i ocedi.
Za to vreme na sitne kockice isecite kuvano belo pileće meso i pečenicu. Papriku takodje isecite na male komadiće.


Cve stavite u veću posudu i izmešajte. Na kraju dodajte pavlaku , majonez i rendano kuvano jaje. Sve lagano promešajte. probajte, ako je potrebno dodajte soli po ukusu.
Servirajte u malim činijicama. Ukrasite po želji. Ja sam koristila cvet i list vlašca.


















4 comments:

  1. probajte i malo senfa u sve to .. i meni je nekako ova salata za praznike uvek nešto lepo i svečano

    ReplyDelete
  2. Volim senf, dobra ideja, hvala Biljo, sledeća će biti sa senfom. Pozdrav

    ReplyDelete
  3. Po meni najlepsa salata za sve prilike.

    ReplyDelete
  4. Slažem se sa tobom, kako meni prija sa toplom pogačom, ništa mi više nije potrebno

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...