Poznato je da se skoro za svaki praznik priprema Ruska salata, pogotovu kada je hladnije vreme
Za ovu salatu potrebno je
1/2 kg mešavine povrća za rusku salatu
200 grama kukuruza šećerca
2 dl. kisele pavlake
200 grama majoneza
300 grama pilećeg mesa - belog
100 grama pečenice
2 paprike iz turšije, crvena i bela
malo soli
1 kuvano jaje
Povrće i kukuruz šećerac stavite da se kuva sa malo soli.
Skuvano povrće stavite u cediljku da se ohladi i ocedi.
Za to vreme na sitne kockice isecite kuvano belo pileće meso i pečenicu. Papriku takodje isecite na male komadiće.
Cve stavite u veću posudu i izmešajte. Na kraju dodajte pavlaku , majonez i rendano kuvano jaje. Sve lagano promešajte. probajte, ako je potrebno dodajte soli po ukusu.
Servirajte u malim činijicama. Ukrasite po želji. Ja sam koristila cvet i list vlašca.
probajte i malo senfa u sve to .. i meni je nekako ova salata za praznike uvek nešto lepo i svečano
ReplyDeleteVolim senf, dobra ideja, hvala Biljo, sledeća će biti sa senfom. Pozdrav
ReplyDeletePo meni najlepsa salata za sve prilike.
ReplyDeleteSlažem se sa tobom, kako meni prija sa toplom pogačom, ništa mi više nije potrebno
ReplyDelete