Ukusna pita, pogodna za doručak ali iza večeru
Potrebno je
1/2 kg punijih kora za gibanicu
300 grama tvrdog mrvljenog sira
2 komada jaja
1 dl ulja
1 dl kisele vode
1 vezica mladog crnog luka
Umutite jaja, dodajte sir, ulje i kiselu vodu, sve sjedinite, na kraju dodajte narezan crni luk. Promešajte i filujte
Raširite koru, rasporedite dve kašike fila, preklopite levu i desnu stranu do sredine kore, na sastavu kora rasporedite još 1 kašiku fila, zatim zamotajte koru u rolat.
Redjajte tako dok utrošite materijal. Kore redjajte u podmazan pleh. Ostavite dve kašike fila, pa premažite gotove kore.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom da se malo prohladi. Služite toplo uz dodatke po želji
Super je pitica a vidim polako stiže proleće u tvoju baštu:)
ReplyDelete