Na poklon od nje, dobila sam ovaj divan pikantni indijski začin Ras El Hanout.
Pošto je za mene ovaj začin novina, malo sam tražila po NET-u, nešto dodala, nešto oduzela i evo prelepog ukusnog jela
Upotrebila sam
vezicu špargle
1 manju tikvicu
1 srednju šargarepu
100 grama graška u mahuni
1 glavicu crnog luka
1 struk mladog crnog luka
po jednu papriku, zelene, bele i 2 crvene boje
3 kašike ulja za prženje povrća
soli po ukusu
2-3 čena belog luka
1 kašičica začina Ras El Hanout za povrće
700 grama ribe Oslić
2 dl ulja za prženje ribe
1 kašičica začina Ras El Hanout za ribu
soli po ukusu
2 kašike limunovog soka
brašno, prezle i malo začina za paniranje ribe
Crni luk iseći na ploške u zagrejanoj šerpi, bez ulja zapeći malo, dodati šparglu i nju zapeći
Zatim dodati 2 kašike ulja, propržiti pa dodavati na listiće narezanu šargarepu, mahune graška na komadiće, zatim tikvice, sve dinstati na tihoj vatri uz dodatak začina Ras El hanout
Ostaviti neko vreme da riba upije začine, za to vreme u posudu sipati brašno, prezle i malo začina Ras El Hanout, sve promešati.
Zagrejati ulje i spuštati komade ribe koje ste panirali u prethodnu mešavinu
Poslužite toplo jelo uz salatu po želji, nama je baš prijala salata od krastavaca. Ovo jelo je odlično za dane posta
Ako ste u prilici da nabavite ovaj začin, toplo preporučujem da napravite ovo jelo, pogotovu ako volite jela pikantnog ukusa
x
No comments:
Post a Comment