Saturday, 28 May 2016

Ras El Hanout Riba sa povrćem







Ovo jelo nastalo je zahvaljujući mojoj prijateljici Dubravki Belogrlić koja živi na Novom Zelandu.
Na poklon od nje, dobila sam ovaj divan pikantni indijski začin Ras El Hanout.
Pošto je za mene ovaj začin novina, malo sam tražila po NET-u, nešto dodala, nešto oduzela i evo prelepog ukusnog jela 

Upotrebila sam


vezicu špargle
1 manju tikvicu
1 srednju šargarepu
100 grama graška u mahuni
1 glavicu crnog luka
1 struk mladog crnog luka
po jednu papriku, zelene, bele i 2 crvene boje
3 kašike ulja za prženje povrća
soli po ukusu
2-3 čena belog luka
1 kašičica začina Ras El Hanout za povrće

700 grama ribe Oslić
2 dl ulja za prženje ribe
1 kašičica začina Ras El Hanout za ribu
soli po ukusu
2 kašike limunovog soka
brašno, prezle i malo začina  za paniranje ribe



                            

Crni luk iseći na ploške  u zagrejanoj šerpi, bez ulja zapeći malo, dodati šparglu i nju zapeći


Zatim dodati 2 kašike ulja, propržiti pa dodavati na listiće narezanu šargarepu,  mahune graška na komadiće, zatim tikvice, sve dinstati na tihoj vatri uz dodatak začina Ras El hanout




  
                          

Na kraju dodati dva čena belog luka sitno narezanog, prodinstati još nekoliko minuta, voditi računa da svo povrće ostane hrskavo



Ribu,  Oslić , očistiti, oprati i iseći na komade, preliti sa 2 kašike soka od limuna, malo soli i kašičicom  začina Ras El Hanout

Ostaviti neko vreme da riba upije začine, za to vreme u posudu sipati brašno, prezle i malo začina Ras El Hanout, sve promešati.
Zagrejati ulje i spuštati komade ribe koje ste panirali u prethodnu mešavinu




Poslužite toplo jelo uz salatu po želji,  nama je baš prijala salata od krastavaca. Ovo jelo je odlično za dane posta




Ako ste u prilici da nabavite ovaj začin, toplo preporučujem da napravite ovo jelo, pogotovu ako volite jela pikantnog ukusa



  










x

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...