Za ove fantastične čoko-voćne korpice potrebno je
300 grama Menaž čokolade
2 komada jaja
100 grama smedjeg šećera
50 grama putera
100 grama mleka u prahu
100 grama mlevene plazme
2 kesice vanilin šećera
1 kašika ulja
za punjenje
300 grama voća po vašem izboru
Ja sam iz svoje bašte koristila, maline, marele, jagode ribizle
Pripremite kalupe za korpice, ja sam koristila silikonske, koji ujedno mogu služiti i za posluženje.
100 grama čokolade Menaž otopite na tihoj vatri sa kašikom ulja, sipajte u svaki kalup po kašičicu čokolade i lagano okretanjem kalupa, obložite zidove kalupa čokoladom. Ostavite da se čokolada stegne
Za to vreme na pari kuvajte jaja sa šećerom, kada dobiju potrebnu gustinu, dodajte puter, mešajte da se masa sjedini, zatim dodajte, mleko u prahu, omekšalu čokoladu i na kraju mlevenu plazmu. Sve sjedinite mešanjem. Sklonite sa vatre i malo sačekajte da se prohladi
Voće operite, skinite peteljke, u
Preko fila rasporedite voće
Kalupe dopunite preostalim filom, ostavite da se ohladi u frižideru
Servirajte, poslužite, dekorišite po svom ukusu
Po meni, čokolada se najlepše slaže sa voćem, nema lepšeg ukusa, bar za mene
a teta kristina voli i peteljke ;))))
ReplyDeletePa, da joj pošaljem poštom, imam ih dosta
ReplyDelete;))) pa može .. a jel se čokolada lepo odvaja od ivica kalupića ...
DeleteDa, vidi se baš lepo na sedmoj fotografiji odozgo, zato se kalup premaže prvo otopljenom čokoladom, unutra je mekana,otpusti je i voće
ReplyDeleteDa, vidi se baš lepo na sedmoj fotografiji odozgo, zato se kalup premaže prvo otopljenom čokoladom, unutra je mekana,otpusti je i voće
ReplyDeleteKorpice kao iz bajke.Divno! :)
ReplyDeleteHvala od srca
ReplyDeleteHvala draga Gvozdena na prelijepom receptu i sličicama koje blješte i zrače svježinom!
ReplyDeleteHvala draga Gvozdena na prelijepom receptu i sličicama koje blješte i zrače svježinom!
ReplyDelete