Saturday, 4 June 2016

Pastrmka sa krompirom







NAŠ RUČAK OD JUČE

Spremao je moj sin, ne znam da li ste nekada koristili talandaru. jako korisna  *spravica*

Potrebno je za 3 osobe
3 pastrmke
začin po želji, bosiljak, majčina dućica, so po ukusu
1/2 kg krompira

Pastrmku operite, posolite i u njenoj unutrašnjosti utrljajte začine, pustite neko vreme da upije začine.


Za to vreme naložite vatru i nagrejte talandaru, malo pouljite stranice i kada se dobro zagreje, stavite pastrmku prema ivici talandare, da se natenane prži


Vodite računa da vam vatra ne bude jaka


Mi koristimo jednu staru šerpu u njoj naložimo vatru,iznad nje stavimo talandaru i dodajemo drva prema potrebi.
Očistite mlad sitniji krompir i kada je riba već na pola gotova, otpustila je ulje u sredini talandare, dodajte pažljivo posoljen krompir

Stalno dugačkom drvenom kašikom mešajte krompir, kako bi se ravnomerno upržio. Sve to radite u bašti, kao da ste na izletu





Kada riba i krompir dobiju lepu zlatno žutu boju servirajte na tanjir i odmah onako vruće, servirajte u bašti. prijaće vam, sigurna sam. Uz domaće kravajčiće, uživanje je potpuno. Vi probajte, pa javite!




Moja ćerka Vesna je bila majstor za hleb, mek, kao duša



















3 comments:

  1. Bogami ukusan ručak, super spremljen ariba a i ostalo!

    ReplyDelete
  2. Interesantan način pripreme. Prvi put čujem za talandaru :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...