NAŠ RUČAK OD JUČE
Spremao je moj sin, ne znam da li ste nekada koristili talandaru. jako korisna *spravica*
Potrebno je za 3 osobe
3 pastrmke
začin po želji, bosiljak, majčina dućica, so po ukusu
1/2 kg krompira
Pastrmku operite, posolite i u njenoj unutrašnjosti utrljajte začine, pustite neko vreme da upije začine.
Za to vreme naložite vatru i nagrejte talandaru, malo pouljite stranice i kada se dobro zagreje, stavite pastrmku prema ivici talandare, da se natenane prži
Vodite računa da vam vatra ne bude jaka
Mi koristimo jednu staru šerpu u njoj naložimo vatru,iznad nje stavimo talandaru i dodajemo drva prema potrebi.
Očistite mlad sitniji krompir i kada je riba već na pola gotova, otpustila je ulje u sredini talandare, dodajte pažljivo posoljen krompir
Stalno dugačkom drvenom kašikom mešajte krompir, kako bi se ravnomerno upržio. Sve to radite u bašti, kao da ste na izletu
Kada riba i krompir dobiju lepu zlatno žutu boju servirajte na tanjir i odmah onako vruće, servirajte u bašti. prijaće vam, sigurna sam. Uz domaće kravajčiće, uživanje je potpuno. Vi probajte, pa javite!
Moja ćerka Vesna je bila majstor za hleb, mek, kao duša
preslatko ;)))
ReplyDeleteBogami ukusan ručak, super spremljen ariba a i ostalo!
ReplyDeleteInteresantan način pripreme. Prvi put čujem za talandaru :)
ReplyDelete