Za ovu ukusnu brzu pito,potrebno vam je
2 dl mleka, za fil je potrebno
0,8 dl ulja 150 grama šunke ili bilo koje salame
2 kašike kisele pavlake 150 grama sira ili kačkavalja
2 jaja
300 grama brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
10 gr. kvasca
Mleko, šećer i kvasac sjedini u dubljoj posudi pa dodati jednu kašiku brašna, sve dobro promešati, prekriti salvetom ili folijom i ostavi desetak minuta na toplom da kvasac nadođe. U vanglicu za mešenje sipati brašno, umešati so, dodati jaja i ulje i nadošli kvasac, pa mikserom sve umutiti da se dobije ujednačena masa. Manju činiju ili pleh nauljiti i posuti brašnom, sipati polovinu testa, preko poređati salamu, preko salame narendati ili izmrviti sir.
Odozgo posuti susamom ili bilo kojim semenkama. Staviti u zagrejanu rernu na 220 C i peći dok porumeni. Pećenu pitu prekriti i ostaviti da se malo prohladi, seći na kocke i služiti.
No comments:
Post a Comment