Tuesday, 20 September 2016

Štrudla sa svežim smokvama i lešnikom





Ukusna štrudla za koju vam je potreban sledeći materijal

Za testo

500 grama brašna
2 komada jaja
50 grama smedjeg šećera
1/2  kocke kvasca
1 dl kisele pavlake
0,5 dl ulja
2 dl vode
rendana kora od 1/2 limuna
Za premazivanje testa 100 grama maslaca ili margarina

Za fil
1/2 kg svežh smokava
150 grama mlevenih lešnika
50 grama smedjeg šećera



Prosejati brašno napraviti udubljenje, razbiti jaja, dodati ulje, pavlaku i narendanu koru limuna. U mlakoj vodi rastopiti šečer i kvasac i time zamesiti glatko testo, koje se ne lepi za prste.


Kada testo nadodje, premesiti ga, razviti koru u obliku pravougaonika i premazati maslacem. Preklopiti kao na slici i ostaviti petnaestak minuta da *odmori*


Razviti koru u obliku pravougaonika, zatim preko nje posuti lešnike i šećer, na ivici kore poredjati smokve koje ste oprali i samo prepolovili. Preko njih posuti još lešnika i uviti koru.


Uvijenu štrudlu staviti u dugačak kalup za štrudle, premazati maslacem,viljuškom izbockati koru i posuti smedjim šećerom. Ostaviti neko vreme da naraste a zatim ispeći u rerni na 220 stepeni, dok porumeni.







Pečenu štrudlu prekriti platnenom salvetom, ostaviti da se ohladi zatim seći na željene komade posuti smedjim šećerom i služiti













4 comments:

  1. Baš ti je lepa štrudla...a smokve jako volim.

    ReplyDelete
  2. Deluje jako meko i fino. Nisam imala prilike da jedem štrudlu sa svežim smokvama.

    ReplyDelete
  3. Deluje jako meko i fino. Nisam imala prilike da jedem štrudlu sa svežim smokvama.

    ReplyDelete
  4. Hvala vam na komentarima, ja sam je prrvi put pravila i verujte da je jako ukusna, nama se baš dopala

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...