Šareni pomfrit iz rerne
Igricu je započela Snježana
Zadatak je Paškanat
Brzo i lako, ručak za tren, u danima posta, pogotovu.
Dopala mi se ova slatko-slana kombinacija
Za pripremu ovog pomfrita upotrebila sam
2 manja korena paškanata
1 srednji Batat*slatki krompir
2 veće crvene, mesnate paprikemalo soli i 2 kašike maslinovog ulja
Vreme pripreme, 20 minutakoličina je za 3 porcije
Batat i paškanat oljuštite i narežite na štapiće.Papriku operite, očistite od semena, narežite je na listiće.Preko povrća sipajte so i maslinovo ulje, lagano promešajte da se ulje i so lepo sjedine sa povrćem.
Posudu u kojoj ćete peći pomfrit podmažite, sipajte začinjeno povrće. Rernu uključite na 200 stpeni i kada se zagreje stavite posudu u rernu. Pecite petnaestak minuta
Poslužite dok je toplo uz dimljeni Losos
Poslužite salatu po vašem ukusu
Ja sam odabrala, paradajz i krastavac začinjen maslinovim uljem, pirinčanim sirćetom i vlašcem
Pa, prijatno, dopašće vam se, nadam see
Meni može uvek ovakav ručak...od srca ti hvala na ovoj lepoj ulaznici za ovomesečnu igricu.
ReplyDeleteHvala tebi Zoko na lepim rečima, divna si
ReplyDeletebatat je kod mene u radnji 1 komad oko 250,oo dinara ;(((
ReplyDeleteJa sam draga moja Biljo sejala ove godine u njivi, tako da imam dovoljno, prvi put sam probala ovaj krompir iz svoje bašte. Mnogo nam se dopada svima u kući. Sledeće godine posadiću više
ReplyDelete