Sunday, 22 May 2016

Čoko-Menaž-voćne bombonice





Za ove ukusne bombonice potrebno je
1/2 kg očišćenih trešanja
200 grama šećera,
2 dl vode
1 kašika soka od limuna
300 grama menaž čokolade
50 grama maslaca


Očišćene trešnje stavite u posudu, dodajte šećer, vodu i sok od limuna, pustite da vri desetak minuta da trešnje malo omekšaju.
 U šolji  sa malo vode, otopite kesicu želatina, dodajte u trešnje, stalno mešajući. Ne dozvolite da proključa.
 sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi


Pripremljenu masu sa trešnjama sipajte u kalup za lizalice
Ostavite u frižider  da se želatin stegne.

Voćne bombonice poredjajte na rešetku i prelijte ih Menaž čokoladom koju ste otopili sa maslacem



  
Čokolada se brzo steže jer su bombonice hladne, ova kombinacija je odličnog ukusa.  Ovo može biti i posna poslastica, ako umesto maslaca u čokoladu dodate ulje























2 comments:

  1. bravo za ideju, kao što ja ćufte za sos npr pravim kašikom za sladoled ;)))

    ReplyDelete
  2. E, pa da, treba se setiti, to je takodje odlična ideja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...