1/2 kg očišćenih trešanja
200 grama šećera,
2 dl vode
1 kašika soka od limuna
300 grama menaž čokolade
50 grama maslaca
U šolji sa malo vode, otopite kesicu želatina, dodajte u trešnje, stalno mešajući. Ne dozvolite da proključa.
sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi
Pripremljenu masu sa trešnjama sipajte u kalup za lizalice
Ostavite u frižider da se želatin stegne.
Voćne bombonice poredjajte na rešetku i prelijte ih Menaž čokoladom koju ste otopili sa maslacem
Čokolada se brzo steže jer su bombonice hladne, ova kombinacija je odličnog ukusa. Ovo može biti i posna poslastica, ako umesto maslaca u čokoladu dodate ulje
bravo za ideju, kao što ja ćufte za sos npr pravim kašikom za sladoled ;)))
ReplyDeleteE, pa da, treba se setiti, to je takodje odlična ideja
ReplyDelete