1 manja glavica crvenog radiča
1/2 kg kukuruza šećerca
150 grama pasterizovanih vrganja
100 grama zelenih maslinki
150 grama posnog majoneza
100 grama dimljenog posnog kačkavalja
soli po ukusu
Radič je iz naše bašte,lepo jeprezimeo u bašti.
Radič očistite od spoljnih listova ako su oštećeni, narežite ih na rezance, lepo operite pod mlazom vode. Stavite u posudu, prelijte hladnom vodom i ostavite u frižider da prenoči kako bi voda izvukla gorčinu iz njega.
Skuvajte šećerac i ohladite
Sutra dan sipajte u činiju šećerac, dodajte rezance radiča, narezane vrganje i narezane maslinke
dodajte soli po ukusu i lagano promešajte kašikom kako bi se sastojci spojili
Dodajte posni majonez, ponovo sve sjedinite mešanjem
Na kraju dodajte rendani dimljeni posni kačkavalj, sve ponovo promešajte
Možete odmah poslužiti. Ova salata može zameniti i glavni obrok uz neki domaći hleb
Možete dodati više majoneza, po vašem ukusu, ja nisam veliki ljubitelj majoneza, salata je napravljena po mom ukusu sa 100 grama majoneza
Lepinje sa semenkama ispečene na plotni šporeta, odlično se slažu sa ovom salatom
Prijatno
Obožavam rradičio. nažalost vrlo retko mi uspe u bašti a razlog ne znam ali srećom uspeva drugima cpa je ima. divan je prilog svojim pomalo gorkim ukusom svakoj salati pa naravno i ovoj tvojoj
ReplyDelete