Ovo je mala posna tortica za 8 osoba, priprema se brzo i jako je ukusna
Potreban materijal
2 dl iscedjenog soka od pomorandži
rendana kora od 1/2 pomorandže1 dl ulja
200 grama šećera
2 štangle čokolade-40 grama
100 grama mlevenih oraha
180 grama brašna
1/2 praška za pecivo
6 kašika džema od pomorandže za premazivanje
150 grama posne čokolade
U posudu sipajte sok i šećer, mutite žicom dok se šećer otopi, dodajte ulje i rendanu koru pomorandže. Promešajte da se sve sjedini.
Zatim dodajte rendanu čokoladu, orahe i na kraju brašno kome ste dodali prašak za pecivo.
Sve lagano promešajte da dobijete lepu ujednačenu masu. Možete je peći u plehu ili silikonskoj modli po Vašoj želji
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta
Pečenu torticu ostavite prekrivenu salvetom da se prohadi
Prohladjenu tortu premažite džemom od pomorandži. Ja sam svoju torticu premazala džemom od kajsija jer nisam imala džem od pomorandži.
Čokoladu otopite uz dodatak 1 kašike ulja, u mikrotalasnoj ili na šporetu
No comments:
Post a Comment