Tuesday, 26 June 2018

Sendvič projara





            Ukusna i lepa, zadovoljiće ukus  i onih probirljivih


Potreban materijal

3 komada jaja
2 dl jogurta
1 dl kisele vode
1, 5 dl ulja
200 grama kukuruznog brašna
100grama pšeničnog brašna
 1 ravna kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
2 kašike mlevenog lana
za fil
2oo grama šunke
50 grama čajne kobasice
150 grama kačkavalja
50 grama sitnog sira

Umutite jaja sa jogurtom,uljem ikiselom vodom, dodajte so i sve sjedinite. 
Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo i dodajte u već umućenu smesu, lagano mešajući.
Podmažite pleh  veličine 25 x 15 cm, sipajte  polovinu testa.
Rernu zagrejte na 18o stepeni, stavite testo da se malo zapeče.
Izvadite zapečeno testo i prekrijte, prvo kačkavaljem, onda poredjajte šunku i čajnu kobasicu i pospite sitnim sirom.
U drugu polovinu testa dodajte 2 kašike mlevenog lana, sve promešajte i prelijte preko fila.
Vratite u rernu i pecite još dvadesetak minuta.







Ostavite projaru da se malo prohladi zatim secite na željene komade





Služite sa pavlakom, jogurtom ili sirom, po vašoj želji i ukusu





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...