1 plavi patlidžan srednje veličine
2 crvena paradajza
2 paradajza boje narandže
1 glavica crnog luka
2 paprike zelene boje
1 papriku crvene boje
200 grama tvrdog ovčijeg sira
3 kašike ulja
soli po ukusu
malo peršunovog lista
Papriku isecite na ploške veličine kolutova plavog patlidžana
Paradajz takodje isecite na krugove, neka bude iste debljine kao plavi patlidžan.
Sir isecite na parčiće, takodje debljine kao plavi i crveni paradajz, ostavite jedno parče sira za rendanje
Podmažite celu tepsiju. Ja sam počela prvo da redjam srednji red, onda ova dva sa strane, pospite peršunom i kolutićima crnog luka
Odozgo narendajte sir i prelijte ostatkom ulja
Zagrejte rernu na 200 stepeni, tepsiju prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu da se peče.
Posle petnaestak minuta pečenja, sklonite foliju i ostavite još nekoliko minuta da se zapeče.
Toplo jelo poslužite uz salatu po želji
Ovo jelo možete pripremiti i u posnoj varijanti, ako umesto sira koristite posni kačkavalj
Sigurno je lepo. Lepo izgleda
ReplyDeleteDok ne probaš, nećeš znati. Nama se dopalo, više puta
Delete