Thursday, 22 November 2018

Gibanica sa sirom








Za ovu ukusnu gibanicu, koja se može poslužiti za doručak, ručak i  večeru, potrebno je

1/2 kg  punijih kora
 300 grama sira
2 dl gustog jogurta
2 dl kisele vode
3 prepune kašike masti
3 komada jaja
1/2 kašičice soli

Umutite jaja, dodajte drobljeni sir, i jogurt. Sve sjedinite, na kraju dodajte kiselu vodu. Ponovo sve dobro promešajte.
 Podmažite pleh u kome ćete peći gibanicu.
Raširite koru, preko kore rasporedite 3 kašike fila i 1/2 kašike otopljene masti. Sklopite levu i desnu stranu do sredine kore. Tako preklopljenu koru nafilujte još jednom kašikom fila. Zamotajte koru i redjajte u pleh.
Ponavljajte dok upotrebite kore, ostavite 2-3 kašike fila za premazivanje gibanice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite gibanicu dvadesetak minuta dok požuti.




Pečenu  gibanicu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo *dmori*





Poslužite toplu gibanicu, možete dodati jogurt ili pavlaku, kao prilog












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...