Za ovu ukusnu gibanicu, koja se može poslužiti za doručak, ručak i večeru, potrebno je
1/2 kg punijih kora
300 grama sira
2 dl gustog jogurta
2 dl kisele vode
3 prepune kašike masti
3 komada jaja
1/2 kašičice soli
Umutite jaja, dodajte drobljeni sir, i jogurt. Sve sjedinite, na kraju dodajte kiselu vodu. Ponovo sve dobro promešajte.
Podmažite pleh u kome ćete peći gibanicu.
Raširite koru, preko kore rasporedite 3 kašike fila i 1/2 kašike otopljene masti. Sklopite levu i desnu stranu do sredine kore. Tako preklopljenu koru nafilujte još jednom kašikom fila. Zamotajte koru i redjajte u pleh.
Ponavljajte dok upotrebite kore, ostavite 2-3 kašike fila za premazivanje gibanice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite gibanicu dvadesetak minuta dok požuti.
Pečenu gibanicu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo *dmori*
No comments:
Post a Comment