Wednesday, 2 January 2019

Bundeva iz rerne








Bundeva  koja se još u našim krajevima naziva i pečenka, peca, beli dulek, po tradiciji se gaji u baštama, a 

neretko i na velikim njivskim površinama. Prava je poslastica kada se ispeče u rerni, a neizostavna je i u 

spravljanju pita bundevara. Po narodnom običaju svaka domaćica za Badnje veče treba za svoje ukućane da 

ispeče po jedno parče ove bundeve, za koju mnogi kažu da je srpaska banana.

Presecite bundevu i očistite je od semena, isecite je na kriške debljine 1-2 cm . Obložite pleh pek papirom i poredjajte  u plehu





Ako želite slatku bundevu, preko položenih  kriški pospite po 1 kašićicu smedjeg šećera. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite petnaestak minuta.





Ovako ispečena bundeva, jako je ukusna, dobijete poslastiću za vrlo kratko vreme. Možete je poslužiti toplu ili hladnu.




Na ovaj način pored bundeve, možete da ispečete i batat krompir i dunje i poslužite uz bundevu uz dodatak oraha ili lešnika






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...