Za ove lepe ukusne kroasane potrebno je
1/2 litra mleka
1 kocka kvasca
2 cela jajeta
2 šolje od crne kafe ulja
2 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kg brašna
za premazivanje
250 grama margarina ili 200 grama putera
1 jaje
Za filovanje
150 grama dimljenog kačkavalja
U mlako mleko dodati šećer i otopiti, zatim dodati kvasac i njega otopiti. Dodati zatim jaja i mućenjem sjediniti masu.
U prosejano brašno dodati so i sve promešati. Prethodno pripremljenom masom zamesiti testo.
Podeliti testo na 5 jednakih jufkica.
Otopite margarin. Testo ne čekate da naraste, već odmah razvijte prvu jufkicu što tanje
Premažite je otopljenim margarinom, isecite na 12 trouglova na svaki trougao dodajte parče kačkavalja i zavijajte kroasane.
Obložite pleh pek papirom i redjajte kiflice. Tako ponovite i sa ostalih 4 jufkica.
Od ovog testa dobićete 60 kroasana
Umutite celo jaje i premažite kiflice.Prekrijte folijom i ostavite na toplom da narastu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Narasle kiflice stavite u rernu i pecite 15 minuta.
Izvadite pleh i još jednom premažite zapečene kiflice otopljenim margarinom. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Kada lepo porumene, izvadite iz rerne, prekrijte platnenom salvetom, sačekajte da se malo prohlade i
*navalite*. Mogu ostati sveže nekoliko dana, ako preteknu.
No comments:
Post a Comment