Za ovo ukusno posno jelo potrebne su vam sledeće namirnice
800 grama belog krompira
2 kašike sušenog povrća
1 struk mladog crnog luka
1 koren šargarepe
3 kašike tahini paste
1 kašika kikiriki putera
soli po ukusu
jedna vezica luka vlašca
Oljuštite krompir i šargarepu, operite i isecite na osmine. Stavite u šerpu i nalijte vodom da prelije krompir. Dodajte sušeno povrće i narezan mladi crni luk. Posolite po ukusu
Stavite na vatru da se krompir kuva dvadesetak minuta.
Podmažite vatrostalnu posudu uljem, rešetkastom kašikom izvadite kuvano povrće i rasporedite u posudi
Promešajte tahini pastu i kikiriki puter sa šoljicom od crne kafe vode. Pripremljen krompir prelijte ovom mešavinom
Zagrejte rernu na 220 stepeni i zapecite krompir desetak minuta
Poslužite salatu po vašem ukusu. Ja sam poslužila salatu od rukole, sa rendanom šargarepom i rotvicama
No comments:
Post a Comment