- 500 g brokolija
- 1 limun
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 300 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
- 3 jajeta
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
Brokoli oprati pod mlazom vode, odvojiti cvetiće, staviti u dublju posudu i naliti vodom. Posudu staviti na vatru, dodati sok od limuna, suve začine, so i 2 kašike ulja. Poklopiti i pustiti da vri 5 minuta. Pripremiti posudu u kojoj će se brokoli peći i podmazati je.Brokoli vaditi rešetkastom kašikom i ređati u pripremljenu posudu.
Preliti brokoli sa polovinom ulja i ako je potrebno posoliti po vašem ukusu. Umutiti jaja, dodati Moja kravica sitan sir, preostalo ulje i preliti preko brokolija.
Zagrejati rernu na 220 C i zapeći dvadesetak minuta, dok dobije lepu zlatno-žutu koricu. Služiti toplo uz salatu od krastavca prelivenih jogurtom Moja kravica.
Prijatno, dopašće vam se sigurno
No comments:
Post a Comment