Thursday, 26 March 2015

BROKOLI SA SIROM I JAJIMA













  • 500 g brokolija
  • limun
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 300 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
  • jajeta
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli

Brokoli oprati pod mlazom vode, odvojiti cvetiće, staviti u dublju posudu i naliti vodom. Posudu staviti na vatru, dodati sok od limuna, suve začine, so i 2 kašike ulja. Poklopiti i pustiti da vri 5 minuta. Pripremiti posudu u kojoj će se brokoli peći i podmazati je.Brokoli vaditi rešetkastom kašikom i ređati u pripremljenu posudu.



Preliti brokoli sa polovinom ulja i ako je potrebno posoliti po vašem ukusu. Umutiti jaja, dodati Moja kravica sitan sir, preostalo ulje i preliti preko brokolija.





Zagrejati rernu na 220 C i zapeći dvadesetak minuta, dok dobije lepu zlatno-žutu koricu. Služiti toplo uz salatu od krastavca prelivenih jogurtom Moja kravica.





Prijatno, dopašće vam se sigurno












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...